maandag 30 juli 2012

Bolero

Tja en dan heb je een nieuwe naaimachine en geen projectjes waar je zo mee aan de slag kan. Omdat ik bij de meeste patronen nog hulp nodig heb bewaar ik die totdat de naailes weer begint. Maar ik had nog een bolero liggen die niet wilde lukken op de oude naaimachine. Deze er maar bij gepakt om af te maken.

Eerst geprobeerd om hem zo af te werken maar dat wilde niet lukken omdat de naad te dik was door de tweelingnaald. heb dus het beleg helemaal uitgehaald en opnieuw eraan genaaid. 
Daarna problemen met de stretchnaald. Ik had een gebruikt die ik nog had liggen maar toen sloeg ie steken over. Toen ik uiteindelijk de stretchnaald erin zette die bij de machine zat ging het eindelijk zonder problemen.

En ja toen ie eindelijk in elkaar zat was ie toch wel erg zwart en kaal dus maar een klein randje versierd.
Hij is wel nog te groot voor mijn dochter dus moet hem nog effe aan de kant leggen voordat ze hem ook aan kan.4 opmerkingen:

 1. Ah, het randje is versierd met je nieuwe machine natuurlijk, een van de vele extra steken?! Leuk, goed bedacht. En leuk patroontje ook, met die raglanmouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yup een van de vele extra steken. En dan is het ook nog moeilijk om te kiezen welke :)

   En aha heten dat raglanmouwen weer wat geleerd.

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Spijtig dat het nog wat te groot is maar dan kan het later nog dienst doen hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi zeg! Heel leuk dat sierrandje! Haha kan me voorstellen dat het lastig kiezen is uit 135 steken... maar goede keus gemaakt! En handige met kinderen....ze groeien hard, dus voor je het weet, kan ze er in!
  Raglanmouwen zijn altijd handig (en snel met naaien ;))

  BeantwoordenVerwijderen